MATKUSTUSKAUSI:  
huhtikuu-lokakuu
MATKAN KESTO:
la-to, 5 yötä
 
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Cádiz 2022

Liekkejä, rytmejä – flamencoa!

Flamencotanssijan_helmat_ja_jalat_iStock-118321359

Cádizin strateginen sijainti merireittien varrella on tuonut tuulahduksia niin alueen kulttuuriin, arkkitehtuuriin kuin gastronomiaan. Musiikin ja tanssin ystäville andalusialaisesta kulttuurista tulee ensimmäiseksi mieleen flamenco.

Flamenco-nimityksen alkuperästä on vallalla lukuisia teorioita. Yhden käsityksen mukaan sana juontaa juurensa arabiankieliseen pakenevaa maalaista tarkoittavaan ilmaisuun (fellah mengu), kun taas fonetiikan ammattilaiset uskovat taustan olevan liekkiin viittaavassa espanjankielisessä sanassa llama.

Oli niin tai näin – tai vaikkapa noin – flamencosta nauttimiseen ei onneksi tarvita kielitieteilyä. Sen sävelissä soi vaikutteita eri kulttuureista, mikä kertoo Andalusian värikkäästä menneisyydestä. Anna siis flamencon rytmien ja sävelten virrata itseesi ja nauti taidemuodon vahvasta energiasta!

Vandaalit katosivat – nimi jäi.

Espanja_Cadiz_Bastion_Calendaria_Alameda_Turret_iStock-180743108

Vaikka flamenco-sanasta kiistellään, Andalusian nimen taustasta ei ole (sen suurempia) epäselvyyksiä. Sen juuret johtavat tuttuun sanaan vandaali, joka selitetään sanakirjoissa termillä ”hävitysvimmainen ihminen”.

Andalusialaiset itse eivät ole hankkineet alueensa nimeä harjoittamalla vandalismia, vaan vandaalien ryöstelevä germaanikansa asui alueella ennen siirtymistään Afrikkaan. Paikan nimeksi tuli tuolloin Vandalusia, josta v-kirjain putosi pois, kun arabit alkoivat kutsua aluetta nimellä al-Andalus.

Cádizille nimen antoivat foinikialaiset, jotka nimittivät kaupungin Gadiriksi (”muurien ympäröimä linnake”). Vuosisatojen saatossa käytössä ovat olleet myös muodot Agadir, Gadeira ja Qadis. Nimet ovat vaihtuneet, mutta muureja Cádizissa on edelleen. Vandaaleja sen sijaan ei onneksi ole näkynyt enää pitkään aikaan.

Cádiz – tuo Havannan kaunis stunt-kaupunki.

Espanja_Cadiz_Auringonlasku_Katedraalin_taakse_iStock-946022486

Karibialla matkailleille huolettoman oloinen Cádiz tuo helposti mieleen Karibian kaupungit. Merellinen tunnelma, Karibian häivähdyksiä arkkitehtuurissa ja elämänasenteessa… Yhtäläisyys on huomattu myös elokuvateollisuudessa, sillä Cádizilla oli kunnia esittää Havannaa James Bond -elokuvassa Kuolema saa odottaa.

Mutta eihän tämä mitenkään tavatonta ole. Cádizin ja Kuuban välillä on ollut linkki aiemminkin, sillä Kristoffer Kolumbus lähti kahdelle löytöretkelleen juuri Cádizista. Toinen matkoista vei hänet Kuubaan.

Jos siis aistit Cádizissa kiehtovan letkeää tunnelmaa, et ole ainoa. Ehkä loma Cádizissa toimiikin ponnahduslautanasi Karibialle tutustumaan Karismaattiseen Kuubaan. Tai ainakin voit tehdä matkan mielikuvissasi, kun nautit valon ja meren syleilystä auringonkin rakastamassa Cádizissa.


Seuraavat ohjelmalliset matkat Cádiziin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
8.10. La 13.10. To Cádiz la-to 5 yötä, Finnair 1 489,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut