MATKAN KESTO:  
su-to, 4 yötä
su-su, 7 yötä
 
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Krakova

Esitämme oodin maitobaareille.

Puola_ruoka_pierogi_ThinkstockPhotos-468684362

Maitobaari eli bar mleczny on käsite, joka on itse koettava. Et ole tutustunut puolalaiseen ruokakulttuuriin, ellet ole vieraillut sellaisessa.

Älä hätkähdä kadulle saakka ulottuvaa jonoa, vaan liity rohkeasti sen jatkoksi taideopiskelijoiden, eläkeläisrouvien ja liikemiesten joukkoon. Tilaushetkellä on oltava ripeä. Osoita sormella kaikkea sitä mitä haluat, ja saat sekunneissa tarjottimesi täyteen edullista kotiruokaa. Syödessäsi voit kiitellä Krakovan linnasta Suomeen lähtenyttä Katariina Jagellonicaa. Hän nimittäin kohensi ruokailutapojamme tuomalla mukanaan haarukan.

Suo nautinto korvillesi.

Viulu ja viulistin kädet_ThinkstockPhotos-531569341

Rakastatko klassista musiikkia? Oppaamme Ela on kiinteästi mukana Krakovan Filharmonian toiminnassa. Niinpä hän mitä todennäköisimmin pystyy taikomaan sinulle liput konserttiin, jossa hemmotellaan korviasi ja sydäntäsi. Häneltä saat vinkit myös muihin Krakovan kulttuuritapahtumiin.

Unohtaa ei kannata myöskään klezmer-musiikkia, joka taidokkaimmissa esityspaikoissa kulkeutuu suoraan ihon alle. Rosoinen Kazimierzin alue luo tunnelmallisimman ympäristön klezmer-nautintoon.

Täällä kohtaat retkien runsaudensarven.

lisätietosivun_laatikko_Krakova

Harvassa kaupungissa on mahdollisuus yhtä monipuolisiin retkiin kuin Krakovassa. Retkiseikkailumme kuljettavat sinut konkreettisesti ylhäältä alas: Zakopanessa käyt Gubałowka-vuoren huipulla (1123 m), ja Wieliczkan suolakaivokseen päästäksesi laskeudut 350 porrasta maanpinnan alapuolelle.

Myös matkan tunneskaala on valtava, etenkin jos vierailet Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseossa. Kokemukselle tuo vastapainoa retkemme Kazimierziin, jossa tutustut menneen ajan elinvoimaiseen juutalaiskulttuuriin ja -yhteisöön. Kazimierzin retki sekä Vanhankaupungin kävelykierros sisältyvät aina matkasi hintaan.


"Parasta on hetkien kauneus."

Puola_Krakova_hevoskärry_100675633

Tuoteasiantuntijamme Piipi palaa muistoissaan usein talviseen Krakovaan, jossa hän oli opintomatkalla. ”Oli kuulaan kaunis, kirpeä talvipäivän aamu ja ilmassa ihana tuoksu. Rakastan heräämässä olevia kaupunkeja, ja halusin ottaa tuosta aamusta kaiken irti. Niinpä päätin aloittaa päiväni kävelyn sijaan hevoskärryajelulla”, Piipi kertoo.

Hän hyppäsi Vanhankaupungin aukion laidalla asiakkaita odottelevien hevoskärryjen kyytiin. Kuljettajana oli hurmaava vanha puolalainen herrasmies, joka ojensi heti Piipille lämpimiä vällyjä ja lähti viemään häntä kierrokselle mukulakivikujille. Hevosten kavioiden kopse täydensi tuon täydellisyyttä hipovan tunnelman. ”Aistin kaupunkia ja nautin”, Piipi muistelee.

Myös tuotantopäällikkömme Kirsi palaa mielellään ajatuksissaan erääseen Krakovan työmatkaansa. ”Oli alkava kevät ja takana kiireinen työpäivä. Matkalla takaisin hotelliin istahdin hetkeksi penkille Planty-puistossa. Puut olivat hiirenkorvilla ja tuoksui keväälle. Viereisellä penkillä istui haitarinsoittaja, joka taikoi soittimestaan lepohetkeni kruunaavia kauniita säveliä. Miehen koira kuunteli isäntänsä soittoa pää kallellaan”, Kirsi kuvailee. ”Tuolla hetkellä ajattelin, että jos matkailijalla ovat asiat näin hyvin tässä kaupungissa, on varmasti myös sen asukkailla hyvä olla. Jatkoin iloisella mielellä matkaa hotelliini.”

 


Matkasta sanottua:

"Täysi kymppi! Matka oli kokonaisuudessaan täysin onnistunut. Oppaamme Ela oli ihana, aivan mahtava. Hotelli oli hyvä, viihtyisä ja rauhallinen, ja henkilökunta oli ystävällistä. Halusimme käydä Auschwitzissa ja valitsimme matkanjärjestäjän sen perusteella, keneltä löytyy kaikki: hotelli, lennot, opas ja retket." - Kirsi

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut