MATKUSTUSKAUSI:  
15.-19.5.2022
12.-16.6.2022
10.-14.7.2022
11.-15.9.2022
MATKAVAIHTOEHDOT:
su-to, 4 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Salzburg 2022

Matkaohjelma

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi. 


1. pv Tervetuloa Salzburgiin

Sunnuntaiaamuna saavut Finnairin suoralla lennolla Müncheniin, jossa suomenkielinen oppaamme odottaa sinua. Suoraan lentoasemalta aloitamme noin 190 km bussimatkan kohti Saksan ja Itävallan rajan tuntumassa sijaitsevaa Salzburgia. Matkan varrella kuulemme kaupunkikatsauksessa Salzburgin ajankohtaisista tapahtumista ja nautimme lounaan. Salzburgissa majoitumme keskustassa sijaitsevaan Star Inn Hotel Premium Gablerbräu -hotelliin.  Iltapäivällä ja illalla voit jo ottaa ensituntumaa kaupunkiin omaan tahtiisi.

Hotellisi lähellä levittäytyvä Mirabell-palatsin barokkipuutarha sopii mainiosti aloituspaikaksi. Täältä avautuu kaunis näkymä Salzach-joen vastakkaisella puolella kohoavalle Hohensalzburgin linnoitukselle. Puistosta on helppo jatkaa jokivarren kävelyreitille.

Jos haluat pysytellä Neustadtin puolella, suunnista esim. Kapuzinerbergiä myötäilevälle Linzer Gasselle, jonka ravintolavalikoima on runsas ja moneen makuun sopiva. Todennäköisesti Vanhakaupunki Altstadt houkuttelee kuitenkin jo ensimmäisenä matkapäivänä – käy ainakin kurkkaamassa, sillä iltavalaistuna kaupunki-idylli on parhaimmillaan.


2. pv Barokin mestariteos

Maanantaiaamun kävelykierros tuo eteesi loistokkaat barokkirakennukset, kirkot sekä suihkulähteet ja aukiot hienostuneine katukahviloineen. Yhdessä ne luovat ikimuistoisen tunnelman, jota niin monet Salzburgin kävijät ylistävät. 

Makartplatz-aukiota reunustavat Pyhän Kolminaisuuden kirkko, W.A. Mozartin kotitalo sekä Landestheater, jossa on esiintynyt myös suomalaisia oopperataivaan tähtiä. Jatkamme Vanhankaupungin kuuluisalle ostoskadulle Getreidegasselle ja vierailemme Mozartin synnyinkodissa, jossa hän asui aina 17-vuotiaaksi saakka. Kodin tunnelma aitoine huonekaluineen on käsin kosketeltava. Kierroksemme päättyy Vanhankaupungin sydämeen Tuomiokirkon vartioimalle Residenzplatz-aukiolle, jossa kuulet Hohensalzburgin linnoituksen tarinan.

Oppaan vinkkien avulla sinun on helppo jatkaa kaupunkiin tutustumista omaan tahtiin. Ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin istahtaa lounaalle. Vanhassakaupungissa vaihtoehtoja on perinteisistä kellariravintoloista ja oluttuvista etnisiä ja kasvisherkkuja tarjoileviin ravintoloihin. Tutki vaikkapa Alter Markt -aukion tarjonta, jossa lounaan jälkeen herkutteluhetki on paikallaan. Salzburgin tunnetuimmat kahvilat ovat toimineet jo 1700-luvulla. Kokeile Café Fürstin käsintehtyjä Mozart-kuulia tai tunnelmoi Café Tomasellissa, jossa Mozartkin tapasi istuskella. 


3. pv Suihkulähteiden Hellbrunn

Hieman Salzburgin ulkopuolella sijaitseva Hellbrunnin palatsi puutarhoineen houkutteli jo 1600-luvulla hallitsijoita sekä aristokraatteja juhlimaan ja rentoutumaan. Tiistaiaamuna  kävelemme oppaan kanssa jokilaivalaiturille, josta matkaamme pienen jokialuksen kyydissä Hellbrunniin. Noin 45 minuutin matkan aikana Salzburgin kaunis kaupunkikuva esittäytyy sinulle uudenlaisesta näkökulmasta. Vehreän luonnon keskellä sijaitsevan palatsin rakennutti arkkipiispa-kreivi Markus Sittikus. Barokkipalatsin ohella tutustumme Hellbrunnin tärkeimpään nähtävyyteen suihkulähdepuistoon. Arkkipiispalla oli tapana hullutella vieraidensa kustannuksella, ja vettä saattoi suihkuta salaisista suihkulähteistä mitä yllättävimmissä paikoissa. Niinpä puistossa vierailevan kannattaakin olla tarkkana...

Puistossa sijaitsee Sound of Music -musikaalista tuttu paviljonki, jossa Liesl ja Franz ensi kerran tapasivat. Hellbrunnista palaamme bussikyydillä Salzburgiin, jossa sinulla on vapaata omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle.

Ilta Mozartin sävelin

Täydennä ohjelmaasi, hinta 75 €/hlö, kesto n. 3 t

Kulinaariset herkut vilahtelevat usein Mozartin kirjeissä ja oopperoissa. Säveltäjämestarilla ei varmastikaan olisi mitään sitä vastaan, että nautit hänen unohtumattomista sävelistään illallisen kera. Puitteet Salzburgin vanhimman ravintolan St. Peter Stiftskellerin barokkisalissa tuskin voisivat olla paremmat. Kolmen ruokalajin illallinen on koottu ajalle tyypillisten reseptien mukaan. Ruokalajit tarjoillaan ja nautitaan konsertin eri osien välillä, jolloin myös musiikillinen elämys on mahdollisimman täydellinen. Lippu omatoimiseen illanviettoon on varattava etukäteen. Esitys alkaa klo 19.30 (ruokajuomat eivät sisälly hintaan). 


4. pv Salzburgin lumoissa

Keskiviikkona  sinulla on koko päivä käytettävissäsi omaan ohjelmaan Salzburgissa. Tänään on hyvä tilaisuus tehdä ostoksia. Salzburgin kuuluisimman ostoskadun Getreidegassen liikkeet kertovat laadusta ja tyylistä. Vanhankaupungin myymälöiden koristeelliset kyltit muistuttavat pitkästä käsityöläisperinteestä. Poikkea myös pienille kujille ja saatat tehdä todellisia löytöjä kukkarolle ystävälliseen hintaan. Suosittuja Salzburgin tuliaisia ovat Mozart-aiheiset ja erilaiset suolaan liittyvät tuotteet, jotka kuuluvat itseoikeutetusti shoppailijan ostoslistalle. 

Nähtävyyksien ystävä palaa ehkä Tuomiokirkon aukiolle, joka yhdessä Mozartplatz- ja Residenzplatz-aukioiden kanssa muodostaa ns. DomQuartierin. Museoiden, kirkkojen ja palatsien keskittymä on niin laaja, että käyntikohteet kannattaa ehkä valita etukäteen. Salzburgissa kävijän tulee toki käydä Festungsberg-vuoren laella kohoavalla Hohensalzburgin linnakkeella. Voit kiivetä melko jyrkkää mäkimaastoa ylös tai hypätä Festungsgasse-kadulta liikennöivään kaapelivaunuun, jonka kyydissä matka taittuu nopeasti. Miten olisi illallinen linnoituksen panoraamaravintolassa? Varmasti mieleenpainuva päätös Salzburgin lomallesi, kunhan muistat tehdä pöytävarauksen ennakkoon.


5. pv Alte Salinen suolakaivos ja München

Torstaina  on aika hyvästellä Salzburg. Paluumatkalla käymme mielenkiintoisessa Alte Salinen suolakaivoksessa Bad Reichenhallin alppikaupungissa. Matka jatkuu Baijerin hyväntuuliseen pääkaupunkiin Müncheniin, jonka Vanhakaupunki avautuu sinulle opastetulla kävelykierroksella oppaan kertoessa alueen historiasta ja nykypäivästä. 

Münchenissä on varattu aikaa omatoimiselle lounaalle. Perinteisten baijerilaisten herkkujen pariin pääsetkin parhaiten juuri Vanhankaupungin, Altstadtin aukion ravintoloissa.

Päivän päätteeksi kuljetus oppaan johdolla Münchenin lentoasemalle, josta palaat Finnairin suoralla iltalennolla takaisin Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut