MATKUSTUSKAUSI:
helmikuu 2022-helmikuu 2023
MATKAN KESTO:
su-su, 7 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: New York 2022-2023

Matkaohjelma 

  -symbolilla merkityllä ohjelmalla voit täydentää matkaasi.


1. pv Iso Omena – kaupunki,  jonka syke ei sammu

Sunnuntaina  aloitat matkasi mukavasti Helsingin lentoasemalla Plaza Premium -loungen rauhallisessa ympäristössä sen ruoka- ja juomatarjonnasta nauttien. Lähdet Finnairin suoralla reittilennolla New Yorkiin, jonne saavut iltapäivällä (helmikuun 2022 lähdöillä illalla). Lentokentältä hotelliisi siirryt oppaamme kanssa. Kuljetuksen aikana oppaamme pitää kaupunkikatsauksen ja kertoo sinulle ensi vinkit New Yorkista ja sen tapahtumista sekä sopivista illallisravintoloista.


2. pv Mahdollisuuksien Manhattan

Maanantaina kiehtova Manhattan monine nähtävyyksineen avautuu sinulle aamiaisen jälkeen alkavalla noin neljä tuntia kestävällä kaupunkikierroksella. Bussilla, metrolla sekä kävellen tehtävän puolipäiväretken aikana ohitamme mm. Central Parkin ja Fifth Avenuen, jossa sijaitsevat mm. mahtava Metropolitanin taidemuseo ja Guggenheimin spiraalimainen rakennus.

Koet tyylikkään Rockefeller Center -aukion ja eläväisen Times Squaren sekä matkaat trendikkään SoHon, rennon Greenwich Villagen ja ylellisen Tribecan kautta aivan Manhattanin kärkeen. Battery Parkissa jalkaudumme bussista ihailemaan näkymää Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille, jonka kautta miljoonat siirtolaiset saapuivat Amerikkaan – täynnä toivoa paremmasta tulevaisuudesta.  Retki jatkuu osin metrolla ja osin kävellen, jolloin pääset tutustumaan Manhattaniin pintaa syvemmältä. Matkasi hintaan sisältyvää 7 päivän julkisen liikenteen lippua voit hyödyntää koko lomaviikkosi ajan.


3. pv Outlet-ostoksilla Woodburyssa

Tiistaipäivää vietämme ostosten merkeissä. Teemme noin 7 tunnin retken Woodbury Common Premium Outlets -ostoskeskukseen, yhteen New Yorkin suurimmista ostoskeskittymistä. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva alue koostuu yli 250 liikkeestä, joista voit ostaa tunnettuja merkkituotteita, kuten Burberry, Calvin Klein, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Nike, Adidas jne.

Jos ostosnälkäsi ei vielä hellittänyt ja matkalaukussasi on tilaa, voit tulevina lomapäivinä tehdä löytöjä Manhattanilla. Esim. Bloomingdale’s tai Macy’s tavaratalojen tarjonta saa sinut haukkomaan henkeä. Huippumuotia löydät Fifth Avenuen muotiliikkeistä, ja rajatonta ostostarjontaa voit täydentää monissa trendiliikkeissä, etnisissä pikkupuodeissa ja outlet-myymälöissä. Lähellä hotelliasi sijaitsee puolestaan suosittu Century 21 Shopping Center.


4. pv Nautintoja mielelle ja kielelle

Keskiviikon  ohjelman voit suunnitella vapaasti omien mieltymystesi mukaan. Keskellä miljoonakaupungin sykettä oivan rentoutumispaikan tarjoaa Central Park -keskuspuisto. Noin neljä kilometriä pitkä puisto on oikea viherkeidas, jonne kaupunkilaisetkin tulevat piknikille, kävelemään, lenkkeilemään tai polkuveneilemään järvellä. Puisto on myös monien tapahtumien, mm. ilmaiskonserttien pitopaikka, ja siellä on kuvattu kohtauksia useista tunnetuista elokuvista. Pikkunälkään voit napata mukaasi hot dogin, ja isomman nälän yllättäessä kannattaa suunnata johonkin puiston ravintoloista.

New York CityPASS

Täydennä ohjelmaasi, New York CityPASS -kortin hinta 135 €/hlö

New Yorkissa ollessasi sinun kannattaa pistäytyä ainakin yhdessä museossa. Voit myös varata kauttamme New York CityPASS -kortin, joka sisältää pääsymaksun kuuteen suosittuun kohteeseen: Empire State Building, Amerikan luonnonhistoriallinen museo, Metropolitanin taidemuseo, Top of the Rock -näköalatasanne tai Guggenheim-museo, Vapaudenpatsas ja Ellis Island tai Circle Line -risteily, 9-11 Memorial -muistomerkki ja -museo tai Intrepid Meri-, Ilmailu- ja Avaruusmuseo.

New York on herkuttelijoiden paratiisi ja pullollaan erinomaisia ravintoloita. Fifth Avenuen Eataly on mainitsemisen arvoinen. Tämä Manhattanin suosituimpiin lukeutuva ravintola koostuu itse asiassa seitsemästä eri ravintolasta ja ruokahallista, josta voit maittavan lounaan jälkeen ostaa mukaasi tuliaisiksi italialaisia herkkuja.

Illallisravintolaksi sopii esimerkiksi Brooklynissa sijaitseva Michelin-tähdellä palkittu The River Café, jossa nautit huippukokkien valmistamien aterioiden ohella upeasta näkymästä Manhattanille. Ravintolassa on miljöönsä ansiosta kuvattu useita elokuvia ja televisiosarjoja. Varmistaaksesi paikkasi sinun kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. Myös Wellington-hotellin vieressä sijaitseva perheomisteinen Patsy's-ravintola voi ylpeillä elokuvamaailmasta tunnetuilla asiakkaillaan. Vai lähtisitkö Hudson-joen tunnelmalliselle illallisristeilylle – upeasti iltavalaistu Manhattan piirtyy lähtemättömästi mieleesi.


5. pv Unelma Amerikasta

Torstain  noin neljä tuntia kestävällä retkellä tutustutamme sinut siirtolaisten vaiheisiin Manhattanin kaakkoisosassa, jonne asettui kymmeniätuhansia siirtolaisia 1860-luvulta aina 1930-luvulle saakka. Vierailemme aluksi Lower East Siden Tenement-museossa, joka kertoo mieleenpainuvalla tavalla Yhdysvaltain historian merkittävästä vaiheesta: kuinka siirtolaisista tuli amerikkalaisia ja kuinka Amerikasta kehittyi kansakunta.

New Yorkin siirtolaisten historiaan perehdyttävä museo toimii Orchard Street –kadun varrella sijaitsevissa 1700- ja 1800-luvun vaatimattomissa rakennuksissa, joissa suurina siirtolaisvuosina asui yli 7000 siirtolaista eri puolilta maailmaa. Opastetulla kierroksella voit kokea siirtolaisajan elämän kirjon iloineen ja suruineen. Perheiden henkilökohtaiset tarinat avaavat koskettavasti elämän kulkua ja auttavat ymmärtämään amerikkalaisuuden merkityksen siirtolaisille.

Lower East Siden alueella aistit edelleen eri puolilta maailmaa tulleita erikoispiirteitä, kieliä, tuoksuja ja makuelämyksiä. Kävelykierros vie sinut kiinalaisten Chinatownista Mulberry-kadun ympäristöön Little Italyyn ja edelleen hollantilaiskortteleihin samalla kun kiinalaisravintoloiden eksoottiset aromit vaihtuvat italialaisen keittiön ja stroopwafel-vohvelikahviloiden tuoksuihin.  

Retken päätteeksi poikkeamme Essex Streetin kauppahalliin maistelemaan etnisiä herkkuja, joiden reseptit matkasivat siirtolaisten mukana tänne ”uuteen maailmaan” ja joiden maut ovat säilyneet vuosisatojen ajan. Retki tehdään osin julkisilla liikennevälineillä ja osin kävellen.

Retken jälkeen onkin sopivasti lounasaika, jolloin voit valita lounasravintolan omien makumieltymystesi mukaan. Vaihtoehdot eivät taatusti lopu kesken! 

Iltapäiväsi on vapaa – päivän teemaa täydentää mainiosti vierailu esim. Liberty Islandilla tai Ellis Islandilla. New Yorkiin saapuneiden siirtolaisten joukossa oli myös tuhansia suomalaisia, jotka asettuivat enimmäkseen Brooklyniin. Heistä kertoo Ellis Islandin siirtolaismuseon pienimuotoinen näyttely, johon on koottu asiapapereita, valokuvia ja joitakin esineitä.  


6. pv Trendikäs Brooklyn

Perjantaina  tutustutamme sinut Brooklyniin, jonne lähdemme iltapäivällä. Brooklyn kasvattaa koko ajan suosiotaan sen tunnelman vaihdellessa monikulttuuristen alueiden värikkyydes­tä varakkaiden kaupunginosien tyylikkyyteen. Brooklyn on näytellyt merkittävää osaa paitsi New Yorkin, myös koko Yhdysvaltain histo­riassa. Teemme kierroksen Brooklyn Heightsissa, joka on lähes yhtä vanha kuin Manhattan. Valokuvaustauolla voit ikuistaa upean Manhattanin siluetin pilvenpiirtäjineen sekä Yhdysvaltain vanhimpiin riippusiltoihin lukeutuvan Brooklynin sillan.

Retken päätteeksi yhteinen illallinen Brooklynissä ja kuljetus takaisin hotelliin.


7. pv Kulttuuria kaikilla mausteilla

Lauantaina   sinulla on vielä koko päivä aikaa nauttia esim. New Yorkin museotarjonnasta joko CityPASS -kortilla tai vapaavalintaisesti. Taidetta ja ulkoilua voit kätevästi yhdistää esim. High Line -puistossa ja -kävelykadulla, joka kulkee ylhäällä entisten rautatiekiskojen paikalla. Jos kuljet kadun loppuun, päädyt amerikkalaista taidetta esittelevään Whitney-museoon. Vuonna 2015 ovensa avannut museo on erinomainen vierailukohde jo pelkästään Manhattanille ja Hudson-joelle avautuvien näkymiensä ansiosta.

Kulttuurista puhuttaessa käsitteet kuten Carnegie Hall ja Lincoln Center puhuvat puolestaan. Esittävän taiteen ystävälle on tarjolla Lincoln Centerin valtava repertuaari oopperaa ja balettia. Ja jos teatteri on sydäntäsi lähellä, muista käydä Broadwaylla ja Theatre Districtillä. New Yorkin musikaalitaso on maailman huippuluokkaa ja moni asiakkaamme onkin sitä mieltä, että käynti New Yorkissa ei ole täydellinen ellet ole kokenut ainakin yhtä musikaalia. Kauttamme varaat kätevästi liput Broadwaylle, esim. Chicago-, Wicked-, Leijonakuningas- tai Oopperan kummitus -musikaaliin. Esitykset ovat erittäin suosittuja, joten varaathan lippusi ajoissa. Kysy tarkemmat tiedot myyntipalvelustamme.


8. pv Musiikin ja kulttuurin Harlem

Sunnuntaina  lähdemme puolilta päivin elokuvista tuttuun Harlemin kaupunginosaan, jossa musiikki on vahvasti läsnä vielä nykyisinkin. Käymme St. John Divine -katedraalissa, joka on maailman suurin episkopaalinen katedraali. Näemme kuuluisan Apollo-teatterin, josta maailmanmaineeseen ovat ponnistaneet mm. Billie Holiday, James Brown ja Diana Ross. Ajamme ohi vuonna 1754 perustetun Columbia-yliopiston ja jatkamme Harlemin pääkadulle, 125th Streetille.

Yhteisen lounaan jälkeen onkin aika suunnata oppaan kanssa lentokentälle, josta Finnairin suora yölento tuo sinut takaisin Helsinkiin maanantaiaamuna

Huom! Helmikuun 2022 lähdöillä lähtö Harlemiin on iltapäivällä ja yhteisen päivällisen nautimme ennen kuljetusta lentokentälle. Helsinkiin saapuminen maanantai-iltapäivänä.

Seuraavat ohjelmalliset matkat New Yorkiin

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
20.2. Su 27.2. Su New York su-su 7 yötä, Finnair 2 379,00 € VARAA
27.2. Su 6.3. Su New York su-su 7 yötä, Finnair 2 579,00 € VARAA
27.3. Su 3.4. Su New York su-su 7 yötä, Finnair 2 579,00 € VARAA
10.4. Su 17.4. Su New York su-su 7 yötä, Finnair 2 749,00 € VARAA
15.5. Su 22.5. Su New York su-su 7 yötä, Finnair 2 649,00 € VARAA

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

24.11.2021
Toimistomme marras- ja joulukuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut